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Use of Antique Motor Cars  

At the risk of beating the antique auto issue to death, we wanted to share this 
information we received from the Registry of Motor Vehicle's (RMV) General 
Counsel regarding use of Antique Motor Cars. 

Following is the complete text of the memorandum from the RMV's General 
Counsel: 

"The Registrar has become aware that some persons owning an antique motor 
car believe that recent changes to the Antique Motor Car Affidavit form means 
that they can no longer operate their antique motor car on Holidays, Saturdays 
and Sundays. In fact, the Registrar's Interpretation of the statute actually 
expands an owner's opportunities to operate an antique motor car. 

"Massachusetts General Laws, Chapter 90, Section 1 defines an 'antique motor 
car' as follows: 

"any motor vehicle over twenty-five years old which is maintained solely for use 
in exhibitions, club activities, parades and other functions of public interest and 
which is not used primarily for the transportation of passengers or goods over 
any way, provided that the application for registration thereof is accompanied by 
an affidavit upon a form provided by the registrar which shall include a statement 
of the age and intended use of such motor vehicle. 

"Nothing in the law specifically authorizes the use of an antique motor car on 
Holidays, Saturdays and Sundays, although an antique motor car may be used 
on those days if the vehicle is part of an exhibition, club activity, parade or other 
function of public interest. 

"The Antique Motor Car Affidavit was amended in March 2003. The prior version 
of the Affidavit form contained words that seemed to authorize use of an antique 
motor car on Holidays, Saturdays and Sundays even if the antique motor car 
was not a part of an exhibition, club activity, parade or other function of public 
interest on those days. It was never the intention of the Registrar to authorize use 
of an antique motor car beyond the specific use authorized by the law itself. The 
Registrar has no authority to do so. 



"The language contained in the Antique Motor Car Affidavit form no longer 
includes the words Holidays, Saturdays and Sundays, but the Registrar 
construes the language 'maintained solely for use in exhibitions, etc.' to include 
test drives to prepare for such functions and transportation to and from repair 
facilities. 

"The Registrar believes that as long as an Antique Motor Car is being operated 
for the purposes of a test drive, or to or from a repair facility, to ensure that the 
vehicle is being properly maintained for use in exhibitions, club activities, parades 
and other functions of public interest, the day of the week on which that test drive 
occurs is irrelevant. The vehicle may even be operated daily (with or without 
passengers) if the owner wishes to assure himself or herself that the vehicle is in 
good working order and is being properly maintained, so long as it is not used 
primarily for the transportation of passengers or goods over any way. 

"The Registrar further believes this interpretation is consistent with the statute 
and the Legislature's apparent desire to encourage the maintenance and display 
of such vehicles." 
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